Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, marti seara, intr-o emisiune radiodifuzata, ca va sustine adoptarea legii lustratiei. "Eu, in orice caz, voi sustine o astfel de lege (...), cu toate implicatiile ei", a afirmat Basescu, raspunzand unei intrebari a realizatorului emisiunii, Carol Sebastian. Totusi, presedintele Romaniei a apreciat ca aceasta lege va fi importanta doar daca va ajunge sa fie dezbatuta in Parlament. Un proiect de lege a lustratiei - prin care s-ar interzice fostei nomenclaturi comuniste accesul la o serie de functii alese in stat - a fost depus la Parlament de deputatii Lavinia Sandru, Cozmin Gusa si Aurelian Pavelescu.

Gusa a sustinut ca adoptarea acestei legi i-ar putea afecta pe o serie de lideri PSD, printre care Ion Iliescu si Serban Mihailescu. Legea lustratiei are, incepand de ieri, si alti sustinatori: asociatiile de revolutionari din Romania. La mitingul organizat in Piata Revolutiei din Bucuresti, de Blocul national al revolutionarilor 1989, Asociatia 21 Decembrie 1989, Liga Nationala a Luptatorilor din Decembrie '89 si Asociatia Luptatorilor Invalizi si Urmasii celor Decedati in Revolutia din 1989, s-a hotarat sprijinirea "cu toate mijloacele a Legii lustratiei pentru decomunizarea Romaniei". Cele cateva sute de persoane aflate la miting au adoptat un manifest si o declaratie comuna, care vor fi depuse la Guvern, Parlament si Presedintia Romaniei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.