Dati afara din PD in urma cu ceva timp, deputatii independenti membri ai Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu si Cozmin Gusa, o iau inaintea democratilor si a liberalilor, care intarzie sa-si duca la indeplinire promisiunile electorale facute inclusiv de presedintele Basescu privind crearea cadrului legal pentru sanctionarea coruptiei.

Cei trei au depus la Camera Deputatilor un proiect de lege de modificare a Legii sigurantei nationale 51/1991, care includ actele de coruptie ce pun in pericol functionarea economiei de piata, libera concurenta sau infaptuirea actului de justitie, printre infractiunile ce afecteaza siguranta nationala. Initiatorii propun desfiintarea celebrului SIPA, Serviciul secret al Ministerului Justitiei, sustinand ca acesta "functioneaza ilegal din 1997 si desfasoara activitati de "politie politica".

Propunerea legislativa a deputatilor PIN prevede, de asemenea, marirea cuantumului pedepselor pentru infractiuni la Legea sigurantei nationale cu inchisoare de la 10 la 25 de ani, cele actuale fiind de pana la 7 ani. In plus, initiatorii vor sa oblige, prin lege, ca persoanele angajate in cadrul Serviciilor secrete sa depuna o declaratie daca au realizat actiuni de politie politica in perioada comunista.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.