Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat ca Uniunea va “vinde” scump functiile de viceprimar al municipiului Sfantu Gheorghe si de vicepresedinte al Consiliului Judetean in negocierile cu alte partide politice.
Albert Almos a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste functii, dorite si de comunitatea romaneasca din zona, vor fi negociate de UDMR la nivel national, astfel incat sa obtina in schimb posturi importante in alte judete in care ponderea populatiei maghiare este de 20% sau sub acest procent. “Pretul va fi mare. Cele doua functii sunt foarte scumpe. Vom vedea ce vom putea obtine”, a spus Albert Almos.

Conducerea Forumului a precizat ca timp de aproape 20 de ani, Primaria Sfantu Gheorghe si Consiliul Judetean Covasna au fost conduse exclusiv de etnici maghiari, intrucat votul politic in bloc al reprezentantilor UDMR nu a permis niciunui roman sa obtina un post de viceprimar ori de vicepresedinte de consiliu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.