Codrin Stefanescu a cerut PSD, PD-L si PNL sa-si faca publice bugetele de campanie, in caz contrar urmand sa vina cu „probe si cu declaratii inregistrate“ care sa clarifice situatia.

Candidatul PC pentru Capitala l-a atacat ieri pe Marian Vanghelie, despre care a spus ca se pregateste o suma fabuloasa pentru campania electorala.

"Sursele mele spun ca Vanghelie isi plateste consilierii cu 600.000 euro si ca bugetul de campanie s-ar ridica la opt milioane de euro", a spus Stefanescu, citat de Ziua.

El a precizat ca este datoria presedintelui de onoare al PSD sa verifice legalitatea averii primarului Sectorului 5. Conservatorul a vorbit si despre "banii negri", care urmeaza sa fie folositi in campanie de PNL, PSD si PD-L.

Candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, sustine ca PD-L, PSD si PNL ar beneficia de „bani negri“pe care nu-i pot justifica, in vreme ce PC si-a stabilit pentru campania pentru PMB doar 300.000 de euro, bani proveniti din sponsorizari si cotizatii, relateaza Gardianul.

Potrivit lui Stefanescu, democrat-liberalii vor arunca in alegerile locale circa 12-14 milioane euro, iar Vasile Blaga, coordonatorul campaniei PD-L, ar fi impus deja o taxa de participare pe liste de 150.000 euro pentru presedinte de Consiliu Judetean si 35.000 euro pentru un post pe lista de Consiliu Local de sector.

Candidatul PC la Capitala l-a criticat si pe candidatul PNL la Sectorul 6, Antonel Tanase, despre care a spus ca are la dispozitie un buget de 3 milioane euro. Potrivit liderului PC, liberalul este prezent «in toate comisiile de licitatii posibile si imposibile, de la asfaltari si reparatii de poduri, pana la vanzarea de cisterne».

Poptrivit Curentul, Stefanescu le-a dat celor trei partide un "ultimatum de o saptamana" in acest sens si le-a avertizat ca, in caz contrar, va veni cu "probe, cu declaratii inregistrate" privind "banii negri" folositi de acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.