Vicepresedintele PD-L Cezar Preda renunta la demisia din fruntea filialei buzoiene a partidului, dupa ce Biroul Permanent Judetean l-a exclus din partid pe rivalul sau, presedintele Consilului Judetean (CJ) Buzau, Victor Mocanu.

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a anuntat ieri ca nu va mai demisiona de la conducerea filialei partidului din Buzau si nici nu va renunta la candidatura pentru primaria aceluiasi oras. Asta pentru ca „motivul” demisiei sale a fost dat afara din partid. „Voi reveni asupra deciziei mele pentru ca s-a demonstrat ca aveam dreptate”, a declarat ieri Preda, pentru Cotidianul.

Luni seara, Victor Mocanu a fost exclus din partid de catre filiala care l-a desemnat initial drept candidat. Motivul: a angajat partidul in colaborari cu PSD.

„Actualul presedinte al CJ a semnat astazi (n.r. - luni) un protocol cu PSD Buzau prin care formatiunea condusa de Ion Vasile il propune pe Victor Mocanu la alegerile locale din iunie pentru sefia CJ. In aceste conditii, Biroul Politic Judetean considera ca Victor Mocanu nu mai are nici o legatura cu principiile democrat-liberale si hotaraste excluderea sa din PD-L”, se arata in comunicatul partidului.

La randul lui, Victor Mocanu a sustinut ca a fost dat afara din formatiunea democrat-liberala pe motiv ca a castigat o batalie in defavoarea liderului filialei, deputatul Cezar Preda. „In PD-L, cine a castigat competitia in mod democratic trebuie sa plece pentru a lasa locul unuia care a pierdut aceasta competitie democratica. Daca acestea sunt regulile in PD-L trebuie sa le respectam, iar oamenii care respecta asemenea reguli sa ramana in PD-L, a declarat Mocanu, citat de Gardianul.

Potrivit Ziua, clarificarea situatiei de la Buzau scuteste conducerea centrala de interventia in treburile unei filiale. Daca initial Boc declarase ca demisia lui Preda va fi analizata in Biroul Permanent de luni respectand "in mare" hotararea filialei, a doua zi liderii partidului s-au prevalat de absenta lui Preda la BPN pentru a amana adoptarea unei decizii. Boc a invocat absenta din tara a lui Preda, desi acesta afirmase ca nu este interesat de arbitrajul conducerii centrale.

Victor Mocanu a fost adus in PD-L chiar de Cezar Preda, care l-a convins sa plece de la Partidul Conservator. Tot Cezar Preda l-a sustinut in 2004 si pentru sefia Consiliului Judetean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.