Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat intr-o emisiune televizata ca este "surprins" de speculatiile cu privire la posibila schimbare a sa din functie. Tariceanu a precizat ca aceste "zvonuri" nu pot fi impiedicate, deoarece intr-un stat democratic exista libertate de exprimare.

Tariceanu a spus ca este usor surprins de toate aceste speculatii care au circulat in ultimele zile si pentru simplul fapt ca "nu crede ca intr-o tara care are pretentie sa devina si tara europeana in curand isi poate cineva imagina ca dupa trei luni si jumatate de la alegeri sa aiba loc o remaniere sau o schimbare a primului-ministru." Premierul a subliniat ca aceste zvonuri pot fi considerate "credibile" si in functie de "o conjunctura politica pe care astazi o stim foarte bine".

Seful Executivului a precizat ca restructurarea Guvernului, care va avea loc dupa semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, se inscrie in "logica debirocratizarii si eficientizarii aparatului guvernamental". Tariceanu a spus ca masura nu va fi una de amploare. Primul-ministru a adaugat ca Basescu, despre care s-a spus ca ar dori inlocuirea primului-ministru, a negat public acest lucru tocmai pentru a demonta aceste speculatii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.