Liberalii au decis, ieri, la sedinta Delegatiei Permanente, sa nu incheie un protocol de colaborare cu PSD, asa cum solicitasera social-democratii saptamana trecuta.

Premierul Calin Popescu- Tariceanu si vicepresedintii PNL au fost sfatuiti de consultantii politici sa nu colaboreze cu PSD. Recomandarea bazandu-se pe rezultatele unor focus-grupuri, realizate de strategii premierului, din care a reiesit ca alegatorii PNL nu agreeaza colaborarea cu PSD, informeaza EVZ.

Concluziile cercetarilor au fost prezentate ieri de Tariceanu, in sedinta Delegatiei Permanente a PNL. Premierul a repetat ca filialele PNL au libertatea de a colabora cu orice partid pe plan local, dar le-a solicitat sefilor de organizatii judetene sa nu anunte oficial nicio colaborare si sa astepte trecerea primului tur al localelor.

"Intre PNL si PSD este aproape o prapastie doctrinara", a afirmat Orban, citat de Ziua. El a explicat ca "in timp ce PNL de 18 ani este un pilon al democratiei si principala forta care s-a opus sistemului de dominatie al stangii post-comuniste, PSD, ca si PD, au facut parte din FSN si intotdeauna au incercat sa foloseasca acest proces de tranzitie in folos propriu si mai putin pentru cetatenii Romaniei".

Orban a aratat ca PNL este un partid de centru dreapta, "care respecta proprietatea, respecta libertatea oamenilor, drepturile oamenilor", in timp ce PSD, "de-a lungul celor 18 ani, a demonstrat contrariul". "PNL merge pe propriile picioare, pe propriile puteri, nu facem apel la nicio forta politica sa ne dea vreo mana de ajutor. Singurul contract e cu cetatenii Romaniei. Este vocea mea si sunt convins ca este si vocea PNL", a subliniat el.

Intrebat daca a mai existat o noua discutie PNL-PSD, vicepresedintele liberal a solicitat sa nu i se mai ceara astfel de informatii, deoarece a declarat public ca nu a participat la nicio astfel de intrunire si respinge categoric orice fel de "speculatie" legata de o posibila alianta cu PSD.

Potrivit Adevarul, la sedinta Delegatiei Permanentea s-a aprobat totusi fuziunea cu Actiunea Populara a fostului presedinte Emil Constantinescu, miscare care va fi consfintita intr-un congres programat pentru 18 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.