Gigi Becali, impreuna cu oficiali ai PNTCD si PNG-CD l-au lansat ieri pe Aurelian Pavelescu candidat comun la primarie.

Seful PNG, Gigi Becali, a tinut ca lansarea oficiala sa se faca la Palatul sau din Aleea Alexandru, insa taranistii au fost nevoiti sa astepte gazda pret de jumatate de ora, finantatorul Stelei fiind prins "intr-o sedinta la DNA" prelungita, asa cum s-a scuzat ulterior.

Vizibil prost-dispus dupa intalnirea cu procurorii, Becali a dezvaluit totusi ca a luat decizia de a-l sprijini pe Pavelescu in timpul unei "discutii instantanee" purtata cu acesta.

"PNG il sustine pentru ca este cel mai demn si mai bun candidat pentru Capitala. Ramane sa negociem in cazul celorlalte sectoare, cum facem o alianta", a aratat liderul PNG. El a precizat ca este dispus sa-l sustina si financiar pe Pavelescu. Becali s-a aratat convins ca acesta va ajunge in turul doi la alegeri.

„Este o provocare si pentru mine, dar si pentru partid. Cred ca aritmetica electorala in Bucuresti se va schimba incepand de astazi. Mai cred ca a venit momentul ca partidele neparlamentare sa stea la aceeasi masa si sa gaseasca solutii, deoarece cele trei poluri mari - PDL, PNL si PSD - vor sa ramana singure pe scena politica”, a declarat candidatul PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu, citat de Gandul.

Potrivit Ziua, atat seful taranistilor, Petre Milut, cat si proaspatul candidat la Capitala au sugerat ca sprijinul din partea PNG pentru primarie ar fi un semnal de colaborare viitoare la nivel national intre cele doua partide, afirmand ca "un viitor se poate construi de aici". Becali a sustinut imediat contrariul: "Alianta cu PNTCD este doar pentru primaria Capitalei, pentru Pavelescu. Sa nu se supere domnul Milut. PNG va merge singur in alegerile pentru Parlamentul European", a explicat Becali.

Dupa cum informeaza Gardianul, presedintele PNTCD, Marian Milut, a precizat ca taranistii au un candidat propriu pentru Primaria Generala a Capitalei, deoarece liberalii sunt convinsi ca pot obtine singuri acest post.

„Ludovic Orban, in mod surprinzator, nu doreste sa lucreze in echipa, ci vrea sa fie solist“, a spus Milut. Cu toate acestea, el a subliniat ca in alte orase colaborarea dintre PNL si PNTCD este buna si a dat ca exemplu municipiul Timisoara, unde taranistul Gheorghe Ciuhandu va fi sustinut pentru obtinerea unui nou mandat de PNL.

Avocat de profesie, favoritul lui Becali pentru Primaria Capitalei s-a facut remarcat in scena politica mai mult prin usurinta cu care a schimbat partidele politice de-a lungul vremii, informeaza Adevarul.

Pornit la drum ca liberal in primii doi ani dupa Revolutie, Pavelescu a lasat aceasta doctrina pentru cea promovata de Partidul Dreapta Nationala, al carui lider a si fost in perioada ‘94-‘96. Este ales deputat pe listele acestui partid, dar un an mai tarziu paraseste barca democrata, pentru a i se alatura lui Cozmin Gusa in PIN ca vicepresedinte. In 2006, pleaca si din acest partid, regasindu-si afinitati taraniste. Noua orientare doctrionara i-a adus, de altfel, un post de vicepresedinte in PNTCD.

Presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, este surprins de intelegerea cu Becali. „Daca as fi fost presedinte, m-as fi opus", spune el. „Combinatia cu Gigi Becali este teribila", declara el, evitand totusi sa o infiereze, odata ce nu a fost consultat de partid. La Revolutie, Ion Diaconescu avea 72 de ani, iar Corneliu Coposu, 75.

„Traiam din pensii, nu aveam chirie mare pe sediu, mai aveam un donator. Partidul nu prin asta traia, ci prin trecut, prin lupta, prin capitalul moral. Eram deja batrani... dar Maniu ne ceruse sa nu lasam partidul sa moara", spune el. El se mira de atitudinea liberalilor si nu intelege de ce a fost nevoie de un nou candidat la Primarie, astfel micsorandu-se si sansele lui Ludovic Orban.

Pentru Ion Diaconescu, Gigi Becali vine din alta lume: „Este lipsit de seriozitate politica. Nu am vazut nicio manifestare la el, care sa il indreptateasca sa faca o alianta. Nu am vazut decat activitati din fotbal", declara Ion Diaconescu. „Nu o consider potrivita", comenteaza Ion Diaconescu intelegerea PNTCD- PNG.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.