Vicepresedintele PD-L Cezar Preda nu va reveni asupra demisiei sale din fruntea organizatiei buzoiene a PD-L indiferent daca Biroul Permanent National al partidului va valida sau nu candidatura lui Victor Mocanu la presedintia Consiliului Judetean Buzau.

"N-am nevoie sa vina partidul de la centru sa-mi rezolve problemele din organizatie", ne-a spus Preda.

Pedelistul intentioneaza sa ramana simplu membru al filialei, chiar daca conducerea centrala nu va aproba desemnarea lui Mocanu drept candidat pentru un nou mandat in fruntea CJ Buzau.

Preda considera ca filiala, care l-a sustinut pe Mocanu in pofida opozitiei sale, a ales sa nu faca un pas inainte si de aceea nu mai poate sa ramana in fruntea ei. "Mocanu nu este pedist adevarat. Acum imi platesc compromisurile pe care le-am facut mai demult", a spus Preda referindu-se la faptul ca presedintele CJ Buzau provine din PUR. Mai mult, acesta este acuzat si de faptul ca este dispus sa recurga la intelegeri pe plan local cu alte partide, cum ar fi PSD. In aceste conditii, demisia lui Preda este practic un refuz de a gira pentru un candidat in care nu crede. "Eu nu ma duc de brat cu el in campania electorala", a rabufnit pedelistul.

Desi a afirmat ca nu este interesat de o mediere a conducerii centrale, Preda nu si-a ascuns iritarea fata de pasivitatea liderilor PD-L in chestiunea mentinerii in functie a unei persoane cu legaturi relativ recente cu partidul. "Reactia lor, nu ca n-a venit deloc, dar nici nu ma mai intereseaza", a spus Preda precizand ca nici macar nu va veni la sedinta de astazi a BPN in care urmeaza sa se analizeze tensiunile aparute la Buzau. Demisionarul nu i-a acuzat pe cei de la centru ca ar fi sprijinit candidatura lui Mocanu, dar a precizat ca acesta furnizeaza presei locale informatii conform carora nominalizarea pentru un nou mandat a presedintelui CJ Buzau s-a facut cu girul lui Vasile Blaga. "Asta-i presa buzoiana din ultimele patru zile", a declarat Preda. "Vasile Blaga face ce zice, spune ce vrea, eu fac ceea ce cred", a adaugat pedelistul referindu-se la relatia sa cu secretarul general al PD-L. Preda a aratat ca, in activitatea sa in cadrul partidului, mai mult a oferit decat a primit, subliniind: "Nu sunt dator nimanui". "Sa-mi arate cineva ce mi-a dat mie Vasile Blaga. Sau Emil Boc", a conchis Preda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.