Liderul democrat-liberal Emil Boc a facut duminica la Alba Iulia un apel catre toti liberalii si cei care cred in valorile liberale sa nu mai stea langa Tariceanu si sa se alature PD-L.

Potrivit Ziua, Emil Boc a facut, duminica, un apel catre toti liberalii, in fata celor 100 de participanti la lansarea candidatilor PD-L Alba pentru alegerile locale. Boc i-a invitat pe toti liberalii, precum si pe cei care cred in valorile liberale, sa se alature PD-L, pentru "a nu cadea in plasa lui Tariceanu, Iliescu si Nastase".

Boc l-a acuzat pe Calin Popescu Tariceanu "ca are vocatie de tradator", spunand ca acesta "l-a tradat" pe Theodor Stolojan, pe care l-a dat afara din partid, apoi pe Traian Basescu, informeaza Romania Libera.

"Basescu l-a plimbat de mana prin tara, iar apoi l-a pus premier", a mai atacat Boc, acuzandu-l pe liderul liberal ca a tradat si electoratul Aliantei D.A., iar acum "sta la masa cu Ion Iliescu, Adrian Nastase si pun bazele unei aliante cu PSD care ar compromite viitorul democratic al Romaniei".

Potrivit Gandul, Emil Boc a mai spus ca partidul pe care il conduce nu are nevoie de aliante preelectorale. „Ne-a ajuns alianta cu PNL si cu Calin Popescu Tariceanu, care a tradat si a lasat interesele romanilor, ocupandu-se de interesele de grup", a proferat Boc.

„Obiectivul nostru politic este sa cistigam singuri alegerile sau sa obtinem un procent cit mai apropiat de 50%, care sa ne permita sa guvernam Romania coerent (...). Ne-am saturat de aliante, am fost inselati de ele, ne-au tradat partenerii, romanii nu mai au incredere in ele. Nu avem in vedere nici un fel de alianta, nici cu PNL, nici cu PSD“, a declarat Emil Boc, citat de Cotidianul.

Ideea este intarita si de vicepresedintele Gheorghe Flutur, care mai spune ca obiectivul de „grad zero“ este cistigarea alegerilor in Moldova.

Amintind de colaborarea politica dintre PNL si PSD, presedintele PD-L a apreciat ca este bine ca cele doua partide se afla de aceeasi parte a baricadei deoarece exercitiul le va fi util atunci cand vor intra in opozitie, relateaza tot Ziua.

"Cati dintre dumneavoastra va imaginati in 2004 ca il vom vedea pe Calin Popescu Tariceanu stand din nou la aceeasi masa cu Ion Iliescu, cu Adrian Nastase si punand la cale restauratia guvernarii 2000-2004 cu acele practici pe care le cunoastem: coruptie, saracie, amenintari, presiuni politice. Astazi, se intalnesc la ceai, la cafea, urmeaza sa mai joace si table pentru a pune la cale din nou restauratia din Romania. Eu ii spun un singur lucru sincer: e bine ca stau la ceai, e bine ca stau la cafea, e bine ca vor juca si table pentru ca vor ramane in opozitie, iar acelea sunt cele mai bune indeletniciri pentru partidele care sunt in opozitie. Sa stea la ceai, cafea si la table cu PSD-ul Partidul National Liberal", a incheiat liderul democrat-liberal Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.