AEP a efectuat, in perioada 11 februarie - 7 martie 2008, un control privind finantarea activitatii Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat pentru anul 2007.

Potrivit actelor existente la sediul central al formatiunii lui Becali, veniturile PNG-CD pe anul trecut au fost de aproape doua milioane de dolari, cam cat a costat transferul fotbalistului columbian Dayro Moreno la Steaua. Banii pentru partid au provenit din "donatii de la persoane fizice" (4.446.000 lei) si dobanzi la depozite (160,44 lei).

Inspectorii Autoritatii au constatat, in urma controlului, depasirea plafonului legal admis in cazul donatiei unei persoane fizice cu 78.000 lei, motiv pentru care PNG-CD a fost sanctionat cu amenda de 10.000 lei si confiscarea sumei de 78.000 lei, care se va vira la bugetul de stat, conform prevederilor legale in vigoare. Decizia de sanctionare si hotararea de confiscare a sumei au fost trimise spre executare Administratiei Financiare Sector 3.

"Evidenta contabila nu a fost tinuta la zi, inregistrarile contabile nu au fost efectuate in mod cronologic si sistematic", se arata in raportul AEP privind controlul la Partidul Noua Generatie.