Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a amendat partidul lui Gigi Becali (PNG-CD) cu 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind finantarea partidelor politice. In plus, Autoritatea a dispus confiscarea din vistieria PNG a 78.000 de lei, reprezentand o donatie facuta peste plafonul legal.

AEP a efectuat, in perioada 11 februarie - 7 martie 2008, un control privind finantarea activitatii Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat pentru anul 2007.

Potrivit actelor existente la sediul central al formatiunii lui Becali, veniturile PNG-CD pe anul trecut au fost de aproape doua milioane de dolari, cam cat a costat transferul fotbalistului columbian Dayro Moreno la Steaua. Banii pentru partid au provenit din "donatii de la persoane fizice" (4.446.000 lei) si dobanzi la depozite (160,44 lei).

Inspectorii Autoritatii au constatat, in urma controlului, depasirea plafonului legal admis in cazul donatiei unei persoane fizice cu 78.000 lei, motiv pentru care PNG-CD a fost sanctionat cu amenda de 10.000 lei si confiscarea sumei de 78.000 lei, care se va vira la bugetul de stat, conform prevederilor legale in vigoare. Decizia de sanctionare si hotararea de confiscare a sumei au fost trimise spre executare Administratiei Financiare Sector 3.

"Evidenta contabila nu a fost tinuta la zi, inregistrarile contabile nu au fost efectuate in mod cronologic si sistematic", se arata in raportul AEP privind controlul la Partidul Noua Generatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.