Sefii incomozi din Finante si Vama au fost transferati, sustin oficiali ai PDL. ANAF dezminte afirmatia invocand eficientizarea activitatii institutiei.

Europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu i-a acuzat ieri pe ministrul de Finante, Varujan Vosganian, si conducerea ANAF ca au demarat o campanie de "permutari electorale" de personal. El s-a aratat revoltat de ordinul emis de presedintele ANAF, prin care mai multi sefi de Directii Financiare, Vama si Garda Financiara au fost mutati in alte judete pentru sase luni.

Bodu a cerut ministrului de Finante sa vina in fata Parlamentului pentru a explica masura luata. In replica, conducerea ANAF se apara, spunand ca masura nu are caracter politic sau disciplinar, ci este luata pentru eficientizarea activitatii institutiei.

"Acuz Ministerul Economiei si Finantelor si ANAF ca au luat o masura hazardata, abuziva, nefundamentata economic si administrativ si iresponsabila din punct de vedere al interesului national, respectiv cresterea colectarii finantelor la bugetul de stat", a sustinut fostul presedinte ANAF.

Bodu a declarat ca mutarea, pentru o perioada de sase luni in alte judete, a 11 directori executivi, conducatori de Directii Financiare, a 18 comisari, sefi de Garda Financiara si a tuturor celor opt conducatori de Directii Vamale Zonale s-a luat fara consultarea acestora. "Decizia le-a venit tuturor in plic", a declarat Bodu citat de Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.