Gabriel Berca a spus ca va prelua postul de secretar general al Guvernului in maximum doua saptamani, informeaza Mediafax. Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, si-a anuntat demisia in cadrul sedintei de saptamana trecuta a Guvernului, dupa ce si-a lansat candidatura la Primaria Oradea, din partea Partidului National Liberal.

Surse liberale au declarat, inca din luna ianuarie, ca Partidul National Liberal intentioneaza sa-l retraga pe Ilie Bolojan, fost prefect al judetului Bihor, din functia de secretar general al Guvernului si sa il sustina la alegerile locale pentru postul de primar al municipiului Oradea.

Gabriel Berca s-a nascut in 1968 in localitatea Novaci, judetul Gorj, a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti, a fost inginer proiectant la SC Robinete Industriale Bacau, apoi director al Serviciului de Asistenta Sociala din Primaria Bacau. Are masteratul in drept administrativ, a absolvit Scoala Franceza de Administratie si Institutul National de Administratie Bucuresti.