Seful statului solicita Parlamentului reexaminarea modificarilor aduse la Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic.

Cererea de reexaminare trimisa de presedintele Traian Basescu face referire la prevederea potrivit careia evaluarea speciilor prevazute de lege si aprobarea nivelului maxim de interventie pentru aceste specii se realizeaza de catre autoritatea publica centrala care raspunde de protectia mediului, informeaza Romania Libera.

Presedintele considera ca autoritatea publica centrala la care se face referire este Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, "autoritate ce nu are nici resursele financiare si nici capacitatea specializata pentru astfel de activitati, ducand in acest mod la imposibilitatea realizarii activitatii de evaluare".

Potrivit Ziua, Traian Basescu explica faptul ca prin utilizarea de termeni precum arii cu protectie integrala durabila sau zone cu protectie integrala stricta - nedefiniti corespunzator si care nu au corespondent in legislatia specifica din domeniu - se va da nastere posibilitatii ca "vanatoarea sa se realizeze pe suprafata ariilor naturale protejate, indiferent de categoria de management a acestora".

Basescu apreciaza ca "inadmisibila" excluderea suprafetelor rezervatiilor stiintifice, a suprafetelor parcurilor nationale, a suprafetelor siturilor patrimoniului natural universal si a suprafetelor strict protejate din cadrul zonelor de importanta internationala din perimetrele ce nu se includ in fondurile de vanatoare, subliniind ca acest fapt contravine reglementarilor internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.