Simtindu-se probabil discriminati de atatea zile festive dedicate fie femeilor, copiilor, fie diferitelor comunitati, rromi s-au gandit ca nu ar strica daca ar avea si ei o sarbatoare oficiala. Deputatul Partidei Romilor Nicolae Paun a depus ieri la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor doua initiative legislative prin care solicita recunoasterea zilei de 8 aprilie ca zi nationala a rromilor, in conditiile in care pe plan mondial este deja celebrata ca atare.

Potrivit lui Paun, in aceasta zi, institutiile si autoritatile publice in colaborare cu Ministerul Culturii ar trebui sa organizeze tot felul de manifestari, actiuni culturale, seminarii, mese rotunde, in timp ce televiziunea si radioul publice ar trebui sa mediatizeze intens evenimentul cu pricina. Nicolae Paun mai vrea ca ziua de 8 septembrie, cunoscuta in randul crestin-ortodocsilor drept ziua nasterii Maicii Domnului sau Sf. Maria Mica, sa fie recunoscuta ca sarbatoare a rromilor crestini.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.