Un dosar penal va fi deschis pe numele fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, procurorii acuzandu-l pe Nicolae Mischie de contrabanda cu masini, evaziune fiscala si uz de fals. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Gorj, Emil Mota, a precizat ca in prezent dosarul este in lucru la IPJ Gorj. Acuzatiile de contrabanda au fost formulate dupa ce anchetatorii au descoperit ca Mischie ar avea inmatriculate pe firma "Smanic" SRL doua masini aduse din strainatate, pentru care nu ar fi fost platite taxe vamale.

Societatea "Smanic" se afla in zona defavorizata Matasari si a fost infiintata in toamna anului 2000. Conform anchetatorilor, pentru achizitionarea masinilor a fost folosita o factura a firmei, datata inainte de inregistrarea societatii la Registrul Comertului. Emil Mota a declarat ca "Smanic" SRL nu a avut nici un fel de activitate de-a lungul timpului si ca, in aceste conditii, Mischie ar fi trebuit sa plateasca taxe vamale pentru masini. Prejudiciul estimat de anchetatori este de circa 200 de milioane de lei. In replica, baronul Mischie a respins toate aceste noi acuzatii si a declarat ca "nimic nu este adevarat".

Doar un dosar finalizat

Fostul lider din Gorj este cercetat in mai multe dosare de catre Parchetul Tribunalului Gorj, singurul finalizat pana acum si trimis spre judecare fiind cel in care Mischie este acuzat de contrabanda cu arme. In acest caz, procurorii sustin ca baronul Mischie ar fi introdus ilegal in tara o arma de vanatoare din Elvetia, pe care nu ar fi declarat-o la vama.

De asemenea, in ultimele saptamani, anchetatorii gorjeni au mai deschis pe numele fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj doua dosare penale, pentru acuzatii de coruptie si abuz in serviciu. In cazul dosarului privind acte de coruptie, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj si-a declinat competenta in favoarea Parchetului National Anticoruptie, Sectia Targu-Jiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.