Destul de surprinzator, in aceeasi zi cu votul Parlamentului European, pentru Tariceanu nu mai este o prioritate restructurarea guvernului, iar pentru Emil Boc PUR nu este o solutie la fel de imorala ca si pentru Basescu.

Restructurarea guvernului, invocata atit de premierul Calin Popescu Tariceanu, cit si, mai nou, de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, va fi minora, in sensul ca in afara de desfiintarea Autoritatii Nationale de Control, fapt deja cunoscut, nu se va mai intimpla altceva. Ieri, cu prilejul declaratiei pe care a facut-o in urma votului Parlamentului European, premierul a spus ca a gresit atunci cind a afirmat imediat dupa investire ca va recurge la restructurarea Cabinetului dupa avizarea si votarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. "Acel anunt ar fi generat o stare de asteptare", a motivat Tariceanu.

Restructurarea se va face "foarte rapid" si "nu va fi una de amploare", a mai explicat premierul. La investire, Tariceanu a declarat ca Executivul actual va merge pe structura fostei administratii. Schimbarile erau planificate dupa citeva luni, atunci cind, spunea Tariceanu, se va constata ce si cum trebuie modificat. Acum insa, a explicat el, prioritatea sa este alta, atentia guvernului se va axa in continuare pe integrarea in UE.

Boc mingiie PUR pe crestet

In ceea ce priveste PD, presedintele Emil Boc a refuzat sa mai faca aprecieri in legatura cu reluarea, de presedintele Traian Basescu, a nevoii de a convoca alegeri anticipate, facuta pe un post de radio. "Alegerile anticipate nu sint o prioritate", s-a limitat sa comenteze Emil Boc. Basescu a reafirmat, in acelasi interviu, ca "PUR ramine o solutie imorala". Emil Boc a definit cumva partidul lui Voiculescu ca fiind imoral doar pe ici, pe colo, dar nu in punctele esentiale.

"PUR are niste probleme legate de faptul ca a sustinut la inceputul guvernarii alegerea celor doi presedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului din partea PSD, coabiteaza cu vechile structuri in teritoriu, dar si-a indeplinit obligatiile asumate prin protocolul coalitiei", a explicat Boc. Cit despre modificarea regulamentului Camerei Deputatilor care sa permita formarea unui grup al deputatilor independenti care doresc sa paraseasca grupurile parlamentare pe listele carora au fost alesi, idee evocata de purtatorul de cuvint liberal Eugen Nicolaescu, Emil Boc a spus ca nu poate comenta, pentru ca nu este in cunostinta de cauza.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.