Guvernul pune la bataie pentru scrutinul din 1 si 15 iunie 2008 o suma dubla fata de localele din 2004.

Hotararea privind cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, adoptata miercuri de Executiv, prevede alocarea catre autoritatile responsabile a 66 de milioane RON.

Fondurile prevazute de Cabinetul Nastase pentru cheltuielile materiale si de personal la alegerile locale din 2004 s-au ridicat la 323,74 miliarde lei vechi, adica jumatate din cat aloca Guvernul Tariceanu pentru scrutinul din iunie 2008.

Din suma de 66 de milioane RON, cea mai mare felie, de 58,451 milioane, revine Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Institutului National de Statistica primeste 3,647 milioane, Serviciul de Telecomunicatii Speciale - 3,437 milioane, iar Autoritatea Electorala Permanenta - 0,465 milioane.

Executivul a precizat ca banii neutilizati vor intra in Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, in 60 de zile de la publicarea rezultatelor alegerilor.

Prin aceeasi Hotarare, Guvernul a decis suplimentarea 50%, fata de normativele in vigoare, in perioada martie-iunie 2008, a consumului de carburanti si a cheltuielilor telefonice efectuate de autoritatile administratiei publice implicate in organizarea alegerilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.