Vot uninominal cu peripetii: PNL vrea sa arunce prefectii in cursa pentru sefia CJ.

Pentru a contracara dezavantajul creat de introducerea votului uninominal la presedintii de CJ, liberalii cauta diverse solutii.

Una dintre ele: desemnarea prefectilor numiti de PNL drept candidati pentru functia de presedinte de CJ, desi potrivit legii acestia sint apolitici. „Avem niste sondaje care ne arata ca, la nivel judetean, prefectii beneficiaza de o cota foarte mare de incredere. Vom incerca sa convingem cit mai multi prefecti numiti de PNL sa paraseasca corpul inaltilor functionari publici pentru a candida la CJ. Sa vedem citi putem convinge“, ne-a declarat secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

Acesta pare sa fi uitat insa ca, de la 1 ianuarie 2006, institutia prefectului a fost depolitizata. „Asta dovedeste ca prefectii nu sint independenti cum prevede legea, ci sint liberali cu totii“, sustine vicepresedintele PSD Liviu Dragnea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.