Plenul Senatului a adoptat ieri tacit proiectul de lege initiat de parlamentarii conservatori, care prevede ca in circumscriptiile electorale Harghita si Covasna in care cetatenii romani sunt minoritari se atribuie cate un mandat de deputat si senator.
Cele doua mandate se atribuie primului candidat din lista de candidati pentru Camera Deputatilor, respectiv Senat, corespunzator partidului care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate, altul decat partidele si organizatiile cetatenilor apartinand unei minoritati nationale.

Mandatul de senator si cel de deputat se vor atribui peste numarul total de parlamentari din norma de reprezentare. In expunerea de motive a proiectului de lege, initiatorii arata ca vor sa elimine “anomaliile politice” care apar in practica politica in judetele in care romanii sunt minoritari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.