Inregistrarile ambientale sau accidentale pot fi folosite ca probe in infractiuni de coruptie sau contra persoanei, au decis marti juristii Senatului.

Amendamentul atasat la cererea de reexaminare a Ordonantei privind Codul de Procedura Penala a fost propus de senatorii Serban Nicolae (PSD) si Norica Nicolai (PNL), aleasa marti in functia de presedinte al comisiei juridice din Senat.

Textual, amendamentul prevede ca "inregistrarile efectuate de parti sau de alte persoane constituie mijloace de proba atunci cand privesc infractiuni contra persoanei, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni de coruptie si infractiuni specifice activitatii de crima organizata".

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a declarat ca "interceptarile facute accidental sau ambiental, altele decat cele facute pe tehnica speciala de interpretare a convorbirilor telefonice, se pot utiliza ca mijloc de proba, dar numai in cauze ce privesc infractiuni contra persoanei, contra patrimoniului, de coruptie si cele de crima organizata, deci cu o limitare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.