Un grup de opt parlamentari PNL au depus o propunere legislativa privind Codul Electoral, in care se prevede alegerea unei Camere a Deputatilor cu 240 de membri si a unui Senat format din 116 parlamentari. Initiativa a fost anuntata ieri de liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu. Conform textului depus, toti parlamentarii ar urma sa fie alesi prin vot uninominal, bazat pe un sistem proportional cu selectie personalizata, numarul senatorilor si al deputatilor se va reduce, vor exista doar opt circumscriptii electorale, conform celor opt regiuni de dezvoltare, iar ziua de vot va fi simbata.

O alta propunere arata ca Autoritatea Electorala Permanenta ar urma sa fie constituita din cinci experti in probleme legate de procesele electorale, unul fiind numit de presedinte, iar cite doi de catre fiecare Camera legislativa, condusi de un reprezentant al societatii civile. Eugen Nicolaescu va cere astazi conducerii Camerei Deputatilor constituirea unei comisii comune a celor doua Camere legislative, care sa elaboreze Codul Electoral, avind in vedere ca exista deja trei initiative in acest sens, sustinute de PNL, PSD si PUR.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.