Misterul numirii presedintelui PD Arad, Gheorghe Seculici, in locul lui Adriean Videanu, in functia de vicepremier este departe de a se fi limpezit, iar noul ministru secretar de stat nu pare a fi dispus sa faca ceva in acest sens. In momentul numirii sale, majoritatea comentatorilor a remarcat faptul ca experienta sa profesionala nu il recomanda pentru respectivul post. Cunoscut mai mult drept cumatru al actualului presedinte Traian Basescu, Seculici s-a remarcat pana in prezent doar prin absenta din viata publica.

Daca predecesorul sau, Adriean Videanu, era recunoscut ca fiind cel de-al doilea om din Guvern, Seculici nu a participat pana in prezent la nici un briefing de presa organizat la Palatul Victoria, desi este ministrul de stat care coordoneaza activitatile din domeniul economic. In timp ce actualul primar al Capitalei a fost cel ce a negociat acordul cu FMI si a coordonat comisia interministeriala privind asimilarea evaziunii fiscale cu criminalitatea economica, noul vicepremier pare ca a fost impus in aceasta functie numai pentru a fi completata schema guvernamentala.
De altfel, negocierile cu Fondul Monetar au fost preluate de la Videanu de ministrul Finantelor, Ionut Popescu.

In cazul in care aveti curiozitatea sa aflati mai multe amanunte despre ministrul democrat, intrand pe site-ul Guvernului veti avea surpriza ca pe pagina care ii este destinata sa nu gasiti decat o poza a sa, spre deosebire de paginile celorlalti membri ai Cabinetului, care contin fiecare cate un curriculum vitae.
Daca accesati link-ul dedicat declaratiilor de avere si celor de interese ale ministrilor, veti constata ca actualul Guvern are numai doi vicepremieri, si nu trei, pentru ca numele lui Seculici lipseste.

Ultima declaratie de avere completata de Seculici e cea de pe pagina de Internet a Consiliului Judetean Arad, potrivit careia detine 24 de hectare de teren in judetul Timis si actiuni in valoare de 320 de mii de euro la o firma al carui director a fost pana anul trecut. Marea problema a noului vicepremier este ca va trebui sa faca naveta de la Bucuresti in Statele Unite, el detinand o casa nu in Romania, ci in Statele Unite, unde de altfel este stabilita si familia sa.

Se pare insa ca declaratiile de avere sunt destul de straine politicienilor nostri, nici noul primar al Capitalei, Adriean Videanu, neaparand pe site-ul Primariei cu documentul completat, la sectiunea primar general figurand interimarul Razvan Murgeanu. Si asta desi, la plecarea de la Palatul Victoria, a completat o astfel de declaratie, care apare pe pagina de Internet a Guvernului.

Nici parlamentarii nu sunt foarte receptivi cand aud de noile declaratii de avere, care in prezent sunt plimbate de mai mult de doua saptamani pe la diferite comisii. Si asta, cu largul concurs al unor umanisti si chiar liberali, care nu sunt de acord cu completarea declaratiilor de avere si de venit si de catre rudele de gradul intai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.