Dupa un sir lung de motiuni si de atacuri la adresa Executivului si reintoarcerea pe cai mari a lui Adrian Nastase in PSD, Mircea Geoana a revenit la sentimente mai bune fata de liberali, sustinand ca prioritatea partidului sau este de a guverna singur, dupa viitoarele alegeri, dar nu a exclus o eventuala colaborare cu PNL.

"Prioritatea nostra este sa castigam alegerile parlamentare si dupa aceea putem sa ne gandim cu cine facem alianta. Oricum probabil ca singuri nu vom putea guverna si atunci va trebui sa ne gandim la un partener de guvernare sau un partener care sa ne sprijine din Parlament pentru o guvernare monocolora PSD, ceea ce ar fi preferinta noastra.

Daca nu, vom cauta sa facem o coalitie cu cineva care sa ne permita sa facem peste 50%", a spus Mircea Geoana, intrebat ce parere are despre o eventuala alianta postelectorala cu liberalii.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat pentru Cotidianul ca liberalii ar putea lua in calcul o alianta post-electorala cu PSD.

El a sustinut ca o majoritate parlamentara PSD-PNL-PC-UDMR este posibila dupa alegeri si a exclus varianta unei colaborari cu PD-L.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.