Profiturile obtinute din inlocuirea bordurilor autohtone cu unele de import se scurg in buzunarele familiei edilului Capitalei.

Candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, i-a cerut, ieri, edilului Adriean Videanu sa demisioneze din functie, acuzandu-l ca este "beneficiarul direct al profiturilor realizate din inlocuirea bordurilor din Bucuresti cu borduri importate din China".

„In urma analizarii unui raport PIN al organizatiei Bucuresti, care dovedeste, pe baza unor documente, ca primarul general Adriean Videanu este beneficiarul direct al profiturilor realizate din inlocuirea bordurilor din Bucuresti cu borduri importate din China, Cozmin Gusa, presedinte PIN, ii solicita primarului general sa demisioneze in cursul zilei de azi (joi - n.r.)", se arata intr-un comunicat al PIN, citat de Adevarul.

Conform sursei citate, documentele pe baza carora s-a realizat raportul atesta faptul ca „cvasitotalitatea importurilor de borduri de granit din China au fost realizate de catre firma familiei Videanu, in perioada 2006-2007".

"Adaosurile comerciale succesive, platite din banii bucurestenilor, au creat profituri insemnate, atat pentru firmele de constructii, cat si pentru firma familiei Videanu", se arata in comunicat.

Potrivit Ziua, Gusa i-a solicitat astfel lui Videanu sa renunte la functie, pentru a da posibilitatea organelor de control ale statului sa stabileasca in ce fel si cu cat a fost prejudiciat bugetul Primariei Generale, respectiv primariile de sector. Liderul PIN a mentionat ca raportul PIN si documentele vor fi facute publice si aduse la cunostinta Curtii de Conturi si a organelor de control ale statului.

Videanu a afirmat ca nu raspunde acuzelor calomnioase ale lui Gusa, pentru ca eforturile acestuia de a-si face campanie electorala inainte de termen sunt evidente. "Voi exprima un punct de vedere in momentul definitivarii raportului controlului Curtii de Conturi ce se afla in desfasurare", a sustinut edilul. El a subliniat ca, in functie de acest raport, va actiona in justitie persoanele care au adus atingere imaginii sale, a familiei sau afacerii, in mod voit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.