Dupa demisia de ieri a senatorului Peter Eckstein Kovacs, UDMR ia in calcul mai multe variante in ceea ce priveste numirea unui nou presedine la Comisia juridica

Cel mai vehiculat nume fiind cel al lui Gyorgy Frunda, in acest moment sef al Comisiei pentru drepturile omului. Viceliderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Levente, sustine ideea numirii lui Frunda, dar a precizat ca sunt luate in calcul si alte variante cum ar fi obtinerea presedintiei unei alte comisii pe baza unor negocieri politice cu celelalte partide parlamentare.

Peter Eckstein Kovacs este cunoscut drept un rebel in UDMR, o formatiune condusa cu mana forte de cateva persoane, cum ar fi Marko Bela, Gyorgy Frunda si Attila Verestoy. Acesta de multe ori a criticat lipsa de democratie din partid, solicitand chiar organizarea unui congres extraordinar pentru numirea unei alte conduceri. Cu toate criticile aduse UDMR, inclusiv referitoare la lipsa unui sprijin politic pentru reforma din justitie, Eckstein Kovacs a anuntat ca nu va parasi formatiunea. El este liderul factiunii liberale din UDMR.

Acesta a insistat ieri, in plenul Senatului, si pentru retrimiterea la Comisia juridica a cererii de reexaminare privind proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala. Senatorul UDMR a aratat ca in cazul acestei legi "a ramas nediscutat un aspect, si anume puterile avocatului de a participa la toate actele de urmarire penala". In cele din urma, plenul a fost de acord cu punctul de vedere al lui Eckstein. Surse liberale acreditau ieri ideea ca PNL ar putea prelua sefia Comisiei juridice, urmand ca pentru functia de presedinte sa fie nominalizata Norica Nicolai.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.