Consilierul premierului, Marius Oprea, mandatat sa perfecteze Ordonanta CNSAS, a declarat, ieri seara, ca actul normativ a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Guvernului.

Oprea a declarat ca Ordonanta a fost retrasa din cauza prevederii privind procedura de alegere a membrilor Colegiului, considerata neconstitutionala.

Articolul incriminat prevede ca nu pot fi alesi drept membri ai colegiului persoanele condamnate penal si amnistiate. Oprea a sustinut ca a fost informat ca actul normativ ar fi fost retras la solicitarea consilierului pe probleme juridice al premierului, Tudor Chiuariu, fapt negat însa de acesta.

“Pâna acum câteva ore, ordonanta CNSAS era pe ordinea de zi a sedintei Guvernului si acum aflu ca actul normativ a fost scos. Am înteles ca Tudor Chiuariu a gasit o prevedere în actul normativ care ar încalca Constitutia, problema care putea fi însa modificata în dezbaterea Guvernului sau în cadrul grupului de lucru care a elaborat proiectul, la lucrarile caruia acesta însa nu a participat”, a spus Oprea.

“Eu nu pot sa scot ceva de pe agenda sedintei de Guvern. Orice document care are toate avize
le poate intra pe ordinea de zi. Probabil ca ordonanta nu avea toate avizele, dar asta este treaba ministerului initiator si a celor care avizeaza”, a spus Chiuariu.

Guvernul a decis saptamâna trecuta ca noul cadru de organizare a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa fie promovat sub forma unei ordonante de urgenta, pentru aplicarea rapida a prevederilor, si ca actul sa fie aprobat dupa ce este lansat în dezbatere publica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.