Fostul presedinte ar putea fi asimilat colaboratorilor Securitatii daca se va dovedi ca pe vremea cind era prim-secretar la Iasi a dat dispozitii care au incalcat drepturile omului.
Guvernul ii pregateste lui Ion Iliescu o surpriza. Una deloc placuta. Conform proiectului ordonantei de urgenta pe tema CNSAS, fostul presedinte ar putea fi declarat colaborator al Securitatii daca se va dovedi ca pe vremea cind a fost prim-secretar de partid la Iasi sau Timis, a luat decizii „cu privire la activitatile Securitatii, ori cu privire la activitatea altor structuri de represiune ale regimului totalitar comunist, care au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. I

n masura in care fostii activisti de partid au luat astfel de decizii, ordonanta care ar putea fi adoptata miine de Executiv ii asimileaza colaboratorilor Securitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.