Sedinta cu nervi ieri, la PNL. Motivul nu a fost nici pe departe cel anuntat de presa - numirea, lui Predoiu la Justitiei fara consultarea prealabila a partidului, ci pactul pentru educatie.

Potrivit unor surse liberale, Tariceanu a scapat ieri, in cadrul Biroului Permanent Central, de criticile unor lideri ai partidului referitoare la numirea noului ministru al Justitiei, in conditiile in care acestia au lipsit. Astfel, Crin Antonescu si Ludovic Orban au preferat sa nu vina la sedinta tocmai pentru a nu inflama si mai mult tensiunea din partid. Oricum, premierul a avut o serie de discutii inca de sambata cu lideri rebeli ai PNL, in speta cu Crin Antonescu si Ludovic Orban, pentru a mai calma situatia. Tariceanu s-a rezumat doar sa faca o prezentare a noului ministru al Justitiei, garantand faptul ca numirea acestuia a fost o decizie extrem de buna, informeaza Romania Libera.

Potrivit Gardianul, in timpul sedintei, Ministrul educatiei Cristian Adomnitei, a fost din nou tinta criticilor vehemente ale colegilor liberali, premierul Tariceanu reprosandu-i iar ca nu a fost in stare sa obtina sprijin pentru pachetul de legi privind educatia.

Dupa ce a facut un lung expozeu despre problemele din domeniu, ministrul a reusit sa ii enerveze pe cei prezenti dar mai ales pe vicele Puiu Hasotti.

Liderii PNL i-au reprosat acestuia ca nu a fost in stare sa obtina sprijin pentru pachetul de legi privind Educatia.

Conform intelegerii de la Cotroceni, fiecare partid trebuia sa isi faca o echipa care sa se ocupe de problema. Cristian Adomnitei a facut echipa, dar nu l-a inclus si pe Hasotti, motiv pentru acesta din urma sa declare ca intreaga chestiune a fost tratata „inginereste”, aluzie la profesia de baza a ministrului. „In echipa asta de ingineri n-a fost loc si pentru un prosefor universitar”, a mai spus vicele liberal, citat de Gandul.

Contrele cu ministrul au continuat, spre exasperarea lui Hasotti, care, foarte enervat, a spus despre Adomnitei ca „se crede Spiru Haret”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.