Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a declarat ca ii este indiferent daca alegerile parlamentare se vor desfasura pe vot uninominal sau nu, pentru ca tot va intra in Parlament, dar considera ca un asemenea sistem va duce la moartea democratiei in Romania.

“Va spun ca prin acest sistem va muri democratia in Romania, va muri pluripartitismul, va muri Parlamentul bicameral in Romania”, a precizat liderul PRM, intr-o conferinta de presa.

El este convins ca va intra in Parlament indiferent de circumscriptia in care va candida, atuul sau fiind “popularitatea”. “In ce judet sa candidez eu pe uninominal si sa nu ies parlamentar?, probabil doar in Covasna si Harghita, unde m-ar fura cei care numara voturile. Dar de la circumscriptia Bucuresti pana la orice alt judet, eu intru in Parlament, popularitatea mea nu mi-o vor lua”, a afirmat Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM este de parere ca votul uninominal este o “prostie” si nu va prinde la electorat. “Uitati-va la ciclurile precedente, abia daca s-a depasit 30% participare la vot. Acum vor fi voturi valabil exprimate intre 15 si 20%, va fi o zapaceala generala cu asa-zisul vot uninominal”, a adaugat liderul PRM.

De asemenea, PRM a cerut prin vocea presedintelui formatiunii, Corneliu Vadim Tudor, arestarea omului de afaceri si patronul Clubului de fotbal CFR Cluj, Zoltan Arpad Paszkany. Liderul PRM sustine ca are informatii potrivit carora acesta “are in plan transformarea Clujului in oras unguresc”, iar prin ascensiunea de care se bucura si activitatea pe care o desfasoara reprezinta “un pericol real pentru siguranta nationala a Romaniei”. Corneliu Vadim Tudor a spus ca in aceasta privinta l-a informat si pe directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior. Liderul PRM sustine ca omul de afaceri are la dispozitie sume mari de bani cu care va face investitii majore, intentionand sa creeze cat mai multe locuri de munca in care sa fie atrasi etnici maghiari, “pentru ca scopul meu este cresterea numarului acestora in zona si modificarea compozitiei etnice”. Potrivit lui Corneliu Vadim Tudor, Paszkany se va angaja cu toate fortele si in alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.