Proaspatul presedinte al Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vrea sa intocmeasca o analiza critica referitoare la cei trei ani de guvernare de dreapta.
La finalul sedintei departamentelor social-democrate, asa-zisul Guvern din umbra al PSD, fostul premier a declarat ca partidul va finaliza curand un studiu privind guvernarea de dreapta a Aliantei, analiza in care se vor regasi problemele legate de proprietate, fiscalitate si ocuparea fortei de munca. De altfel, Nastase declara pe blogul sau, cu o zi inaintea sedintei departamentelor PSD, ca "voi incerca sa fac unele propuneri de relansare a activitatii lor". Potrivit lui Nastase, departamentele partidului vor realiza in paralel "ideologii pentru a marca identitatea PSD pe scena publica" si "analize comparative pe teme ideologice identitare".
Intrebat despre anuntul facut de Nastase, presedintele Departamentului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala al PSD, Gabriel Oprea, a raspuns evaziv ca "exista in competenta fiecarui departament monitorizarea unui minister si noi am facut-o permanent" si ca "s-ar putea la un moment dat sa se centralizeze aceste date".

Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Marius Lazar, a spus ca "expertii nostri au tras concluzia ca exista trei cauze ale raului", si anume: "modul in care s-a desfasurat cota unica, neaccesarea de fonduri si conflictul politic intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria". Lazar a adaugat ca Departamentul de Politici Economice si Fiscale al partidului "trebuie sa ofere un raspuns coerent privind un proiect de stanga de sistem fiscal in Romania. Vom face o analiza serioasa a cotei unice de impozitare si vom propune un proiect coerent de stanga de impozitare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.