Premierul Tariceanu l-a numit recent intr-o functie de conducere in Guvern pe pesedistul Florentin Gust. Acesta ocupa functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret, cu rang de subsecretar de stat. Numirea a fost facuta pe 5 februarie 2008 si a devenit operabila o data cu publicarea in Monitorul Oficial.

Membru in conducerea Organizatiei de Tineret a PSD, Gust este in acelasi timp si seful Departamentului de Tineret si Sport al PSD. Altfel spus, Florentin Gust este ministru in guvernul din umbra al PSD, iar el tocmai a fost numit in guvernul PNL. Situatia este cel putin stranie, iar Adrian Nastase, noul presedinte al Consiliului National al PSD, care se ocupa cu departamentele PSD, sustine ca habar nu avea de aceasta numire. „Mi-e greu sa spun daca este asa. Nu stiam. Miine (azi - n.r.) dimineata o sa ma intilnesc cu cei de la departamente si o sa vad despre ce este vorba. Nu pot comenta pina atunci“, declara Nastase.

Florentin Gust nu este singurul pesedist din guvernul Tariceanu. La Ministerul Educatiei poate fi intilnit si Gabriel Ispas, ocupant al functiei de sef al corpului de control. Ispas este vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a PSD si, totodata, secretar executiv in filiala PSD Bucuresti. El a candidat si pentru o functie de vicepresedinte PSD la ultimul congres, dar a pierdut in fata lui Vasile Dincu. Despre Gabriel Ispas, presedintele TSD, Nicolae Banicioiu, spune ca nu e vorba de o numire intr-o functie de conducere. „El a obtinut functia prin concurs“, spune Banicioiu.

In urma cu citeva luni, presa a semnalat ca un alt lider al PSD, Mircea Ursache, a capatat bunavointa liberalilor, el fiind promovat la sefia Fondului Proprietatea. La vremea respectiva, liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, a negat ca ar avea vreo legatura cu numirea prietenului sau la Fondul Proprietatea.