Constitutia din 2003 nu este in vigoare, o organizatie pentru drepturile omului descoperind ca legea de revizuire nu a fost promulgata de catre fostul presedinte.

Potrivit Adevarul, oficiul pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului (OCIDO) a dat in judecata presedintia, guvernul, parlamentul si alte institutii ale statului, pe motiv ca Legea de revizuire a Constitutiei, din 2003, nu a fost promulgata, ceea ce atrage nulitatea legii fundamentale.

„Nepromulgarea unei legi urmata de publicarea ei in Monitorul Oficial constituie o violare grava a normelor constitutionale si legale, care se sanctioneaza cu nulitatea absoluta. Acest viciu de procedura nu poate fi acoperit“, atrage atentia avocatul Antonie Popescu, reprezentantul Oficiului, citat de Gardianul.

Prin actiunea in instanta, avocatul cere Tribunalului Bucuresti sa constate nulitatea Legii 429/2003 de revizuire a Constitutiei fata de fraudarea dispozitiilor imperative din legea care stabileste metodologia de adoptare a actelor normative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.