PNL nu vrea sa negocieze alegerile anticipate pana cand legea privind introducerea votului uninominal nu va fi votata. Liderii PSD conditioneaza adoptarea proiectului de alegerea presedintilor de consilii judetene prin vot uninominal intr-un singur tur.
PNL spune ca pretentia PSD nu are ce sa caute in proiectul legii. Deznodamantul se va scrie maine in Camera Deputatilor, la votul final privind introducerea votului uninominal. Pana atunci, echipe de negociere ale PNL si PSD vor discuta "cu cutitele pe masa" subiectul alegerilor anticipate. "Este o oportunitate sa avem anticipate. (...) Daca o avem (legea votului uninominal, n.r.), trecem la alegeri anticipate", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. De cealalta baricada, vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca "presedintele (Mircea Geoana, n.r.) si cei care se vor intalni cu liberalii nu au mandat sa cedeze. Deci presedintele are mandat sa negocieze (alegerea presedintilor CJ in sistem uninominal, n.r.) cu cutitele pe masa".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.