Guvernul a marit perioada electorala, potrivit unei ordonante de urgenta. Politicienii considera aceasta masura o incercare de crestere a perioadei de campanie.

Cele mai multe comentarii le-a starnit modificarea perioadei electorale, de la minimum 50 de zile (cat era prevazut in actuala forma a Legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale) la minimum 75 de zile.

Cresterea a fost decisa de Guvern in sedinta de miercuri si a fost inclusa, alaturi de alte modificari, intr-o ordonanta de urgenta. Potrivit reprezentantilor Executivului, anuntarea datei alegerilor locale cu cel putin 75 de zile inainte s-a bazat pe argumente tehnice legate de organizarea scrutinului.

"Din momentul publicarii in Monitorul Oficial, intram in perioada electorala, adica Guvernul va incepe organizarea alegerilor, se vor infiinta Birourile electorale centrale, cele judetene, partidele si siglele formatiunilor se pot inscrie la birourile electorale si tot ce inseamna pregatirea pentru scrutin", ne-a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne si Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre.

Potrivit acestuia, campania electorala ramane insa de 30 de zile, desi pe surse a venit si informatia ca s-ar putea mari la 40 de zile.

Pareri diferite impartasesc totusi politicienii, existand suspiciunea ca marirea perioadei electorale ar putea servi partidelor aflate la guvernare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.