Conducerea social-democrata decide in weekend daca PSD depune o motiune de cenzura in vederea declansarii alegerilor anticipate.

La baza deciziei finale a liderilor PSD sta o "ampla analiza" privind calendarul si implicatiile electorale ale anticipatelor. Materialul elaborat pe parcursul acestei saptamani de echipele Adrian Nastase-Viorel Hrebenciuc (strategia la anticipate) si Liviu Dragnea-Vasile Dancu (analiza alegerilor locale) este ghidul pentru organizarea campaniei electorale si pentru deciziile de natura tactica pe care PSD le va lua in perioada urmatoare. "Sunt convins ca la finalul saptamanii vom putea sa avem un punct de vedere consolidat si o decizie la inceputul saptamanii viitoare", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Unul dintre strategii desemnati sa se ocupe de analiza, senatorul clujean Vasile Dancu, a explicat ca "noi in acest moment facem o evaluare in care facem simulari legate de termenele constitutionale" si ca "incercam sa vedem in sondaje daca, si in ultimele alegeri europarlamentare, daca ne avantajeaza sau nu ne avantajeaza aceste posibile alegeri anticipate si care ar fi efectele asupra alegerilor". "Pentru ca daca vorbim de varianta cuplarii alegerilor anticipate, in care sa vina cele generale peste cele locale, atunci sigur ca ar aparea si niste efecte politice, efecte de comunicare, chiar efecte de mobilizare", a spus Dancu.

Geoana agreeaza organizarea alegerilor locale si a celor parlamentare in jurul datei de 28 iunie. Dupa analiza liderului PSD, in toamna ar trebui desemnat candidatul PSD la presedintie. Geoana a completat ca, in aceste conditii, un Congres al PSD este o necesitate, nu un "bau-bau".

Cat despre liberali, presedintele partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, a spus ca "pana cand legea (votului uninominal - n.r.) nu va fi aplicabila, inclusiv promulgata, sa nu se astepte nimeni sa faca vreo discutie politica cu noi, inclusiv referitoare la alegeri anticipate".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.