Pe vremea guvernarii Vacaroiu am dezvaluit in premiera ca cetateanul roman Abdel Kader Kamel (in acelasi timp consilier pe probleme de informatii al lui Yasser Arafat) primise legitimatie de consilier la Secretariatul General al Guvernului, ba si recomandari de la Guvernul Romaniei pentru eliberarea unui permis de portarma.Din patriotism, Kader tocmai achizitionase strandul CFR si a deschis terasa "Eminescu".

Din functia sa inalta la Guvern, Kader, supranumit si "Imparatul oilor", isi permitea sa influenteze contrabanda cu tigari. Intr-un document pe care il mai reproducem o data, "managerul" terasei "Eminescu" din Timisoara isi nota, cu manuta lui, cateva cuvinte-"cheie" ale contrabandei prin "Flores": "modul de valorificare"; "tigari", "baxuri", "neplata taxelor"; "pentru neplata taxelor vamale"; "revizorul Petrescu", "vama Nadlak" (cu "K" de la Kader). Ca sa nu mai vorbim de inapoierile de taxe vamale deja percepute de stat aranjate de acelasi Kader. In 1994, Kader avea o duzina de firme in Timisoara si in Bucuresti.

Prietenul lui Hrabenciuc isi avea domiciliul in Timisoara, pe strada Mures 31, dar intre 1992-1994 a fost propulsat la Guvern consilier si reprezentant al "minoritatii palestiniene din Romania" Era cazat in vilele de protocol ale Guvernului, fiind considerat unul dintre puternicii zilei.Kader a fost la un pas de a deveni chiar deputat in Parlamentul Romaniei a beneficiat si de pasaport diplomatic.
Rasplata pentru pozitiile guvernamentale: a parasit tara cu o datorie de 16 miliarde de lei luate cu usurinta si pile de la Bancorex.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.