Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu analizeaza varianta unei alte nominalizari la Justitie si incearca sa evite astfel situatia in care presedintele Traian Basescu ar refuza semnarea decretului de revocare a lui Teodor Melescanu de la Ministerul Apararii, au declarat surse liberale.

"Dupa cum se stie, nici Melescanu nu vrea sa plece de la Aparare, sa-si dea demisia. Daca premierul il revoca din functie pe ministrul Apararii, presedintele Traian Basescu este putin probabil sa semneze decretul de revocare, ceea ce ar duce din nou la medierea Curtii Constitutionale. Asa ca Tariceanu doreste sa caute un om despre care presedintele sa nu mai poata spune ca are nu stiu ce in mapa profesionala, a trecut odata pe rosu sau altceva", au declarat sursele citate de Mediafax, Adaugand ca Tariceanu considera viabila aceasta posibilitate pentru ca, potrivit deciziei Curtii, presedintele nu ar mai putea refuza o alta nominalizare pentru functia de ministru al Justitiei.

Sursele au precizat ca premierul a identificat deja mai multe variante, dar este putin probabil ca persoana nominalizata sa provina din randul societatii civile.

"E o situatie foarte complicata, pentru ca pentru 7-9 luni, cat mai sunt pana la alegeri, nu vine nimeni cu scaun la cap la Justitie. Deci, singura solutie este alegerea tot a unui politician, pentru ca asta ii este meseria. Un politician are ca tel in viata sa ajunga ministru, prim-ministru sau presedinte. Nimeni nu intra in politica sa fie deputat toata viata", au mai spus sursele liberale.