Ordonanta Guvernului care modifica si completeaza Legea de infiintare, organizare si functionare a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, emisa de Cabinetul Tariceanu in luna februarie, a fost inscrisa pe ordinea de zi a Camerei dupa termenul constitutional de dezbatere. Prin urmare, fara ca plenul forului legislativ sa-si mai dea acordul, proiectul se considera adoptat, in conformitate cu prevederile din Constitutia revizuita.

Desi textul a ajuns pe mesele deputatilor in martie, Comisia juridica - sesizata in fond - nu a reusit sa depuna raportul decat la inceputul acestei luni, cu doua zile dupa expirarea termenului constitutional de adoptare. Actul normativ in cauza prevede degrevarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de unele sarcini care nu privesc in mod direct marea infractionalitate, precum si suplimentarea numarului de procurori si specialisti, astfel incat organismul sa devina mai eficient. Textul de lege urmeaza sa fie dezbatut in Senat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.