"Cred ca este o performanta demna de Cartea Recordurilor in ceea ce priveste pierderea suflului politic. Practic, in acest moment, Executivul ar trebui sa fie in plina luna de miere, nu sa se pregateasca pentru remaniere. Asta dovedeste ca nu au fost pregatiti pentru guvernare, nu au avut o echipa si un program, iar acum platesc acest pret. Totodata, este vorba si de un joc politic si de o incercare brutala a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a declansa alegerile anticipate.

Printr-o astfel de actiune, riscam sa parem duplicitari in fata reprezentantilor Uniunii Europene, care or sa considere ca, dupa ce ne-am vazut cu sacii in caruta si am semnat Tratatul, schimbam agenda de lucru", a declarat Mircea Geoana, vicepresedinte PSD si fost ministru de externe.

Nicolae Vacaroiu, deasemenea vicelider PSD, a declarat ca inversarea raportului dintre PNL si PD va conduce la "un altfel de dialog" intre partide, existand in continuare o preocupare mare fata de lansarea repetata a ideii alegerilor anticipate. In opinia presedintelui Senatului, situatia este delicata, avand in vedere ca s-a inversat raportul, cel putin din sondaje, intre PD si PNL, respectiv 22 la suta fata de 10 la suta, conform A.M. Press. Vacaroiu a lasat sa se inteleaga ca, in viitoarele negocieri, discutiile cu democratii si liberalii conteaza cel mai mult. Din punctul lui de vedere, PUR nu ar mai reprezenta o problema, deoarece "stie ca nu mai intra in Parlament", iar UDMR "are o problema cu pragul de 5 la suta".

El a mai afirmat ca PSD se afla intr-un proces de modernizare si restructurare in vederea imbunatatirii imaginii "sifonate" dupa alegerile generale din toamna anului 2004 si in perspectiva alegerilor anticipate. "A fost o lupta intre noi ce s-a derulat pe parcursul catorva luni, dupa incheierea alegerilor", a adaugat Vacaroiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.