Comisia juridica a Senatului a decis ieri, in unanimitate si fara dezbatere, ca vanzarea imobilelor RA-APPS se va face exclusiv prin licitatie, eliminand varianta negocierii directe.

Comisia juridica a Senatului a aprobat ieri cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii privind vinzarea imobilelor RA-APPS, stabilind ca acestea pot fi cumparate numai prin licitatie, nu si prin negociere directa.

Este pentru a doua oara cind senatorii juristi discuta cererea de reexaminare a sefului statului pe aceasta lege. Prima oara au refuzat sa scoata din lege paragraful care dadea dreptul chiriasilor din vilele de lux ale RA-APPS sa cumpere vilele prin negociere directa. Cum presedintele nu mai putea trimite inca o data legea in Parlament, aceasta a fost contestata la Curtea Constitutionala, informeaza Cotidianul.

In cererea de reexaminare, presedintele arata ca licitatia trebuie sa ramana singura forma de instrainare a bunurilor imobile respective, fiind o “puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile”.

Potrivit Gandul, pe lista chiriasilor de lux, care asteptau negocierea directa pentru a intra legal in posesia caselor in care stau, se afla numerosi fosti demnitari, precum liderul PSD, Mircea Geoana, fosti ministri, ca Georgiu Gingaras, Alexandru Farcas sau Silvia Ciornei, fostul procuror general Tanase Joita, dar si fosti demnitari comunisti, precum Paul Niculescu Mizil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.