Lavinia Sandru sustine ca ministrul Culturii a risipit banii destinati promovarii imaginii Romaniei.

Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a cerut, ieri, DNA sa-i solicite presedintelui Traian Basescu sa il suspende din functie pe ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, sustinind ca acesta este al noua-lea “ministru penal” al Guvernului Tariceanu.

"Cer, in calitate de parlamentar, DNA sa-i solicite presedintelui Romaniei sa-l suspende pe ministrul Adrian Iorgulescu. DNA sa grabeasca lucrurile in investigarea acestui caz, pentru ca exista indicii cit se poate de clare ca Iorgulescu este un ministru de-a dreptul penal si ar trebui sa fie suspendat", a declarat Sandru. Ea a facut aceasta solicitare in urma plingerii depusa la DNA de consilierul de stat in MCC Marius Marian Solea, compozitorul George Mihalcea si artistul Florin Chilian, conform careia cei trei au constatat ilegalitati flagrante in modul de cheltuire a zeci de miliarde de lei vechi in actiunea de promovare a imaginii Romaniei in strainatateinformeaza 7plus.

"Promovarea, in cadrul Uniunii Europene, ar fi trebuit sa fie laudabila si care, la prima vedere, parea sa fie cat se poate de onorabil. Domnul Iorgulescu a profitat inca odata de un caz atat de frumos pentru a-l transforma intr-un nou tun financiar", a mai afirmat vicepresedintele PIN.

Potrivit Ziua, Sandru a explicat ca Hotararea de Guvern prin care se dadeau banii pentru acest program a fost data pe 3 noiembrie 2005, iar Ministerul facuse comenzile inca de pe 2 noiembrie. "Hotararea de Guvern apare in 3 noiembrie 2005, de atunci exista banii, 22 miliarde, pentru anul 2005. Se da un ordin al ministrului pe 15 noiembrie in care se stabileste comisia de negociere, de receptie. Inainte de ordinul asta trebuia sa fie o nota de fundamentare numai ca aceasta apare dupa. Procesele verbale se incheie inainte de ordinul ministrului, iar comenzile inainte de a aparea Hotararea de Guvern care da banii. Cum fac comanda inainte sa stabilesc comisie, inainte sa negociez, inainte sa dea ministrul ordin si inainte sa apara Hotararea de Guvern care da banii? Totul e cu susul in jos", a comentat Sandru.

Adrian Iorgulescu a declarat ieri ca acuzatiile pe care i le aduce Lavinia Sandru in legatura cu un program de achizitie publica din 2005 sunt "nefondate" si "ridicole", calificand declaratiile acesteia drept "o gargara de prost gust". El a explicat, ca DNA ancheteaza modul in care Ministerul Culturii a derulat un program de achizitie publica din 2005, neexistand nici o ancheta deschisa pe numele sau in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.