Presedintelui PSD i se pregateste un rol decorativ in conducerea partidului.

Congres extraordinar dupa alegerile locale sau cenzurarea actiunilor lui Mircea Geoana sunt cele doua variante luate in calcul de mai multi vicepresedinti PSD, pentru ca actiunile presedintelui social-democrat sa nu mai duca partidul in jos.

Surse social-democrate ne-au declarat ca din acest moment conducerea de facto apartine tandemului Iliescu - Nastase, iar schimbarea lui Geoana reprezinta doar o chestiune de timp.

"Marea satisfactie a poporului pesedist este ca mai multi reprezentanti ai vechii garzi au fost reactivati. Vremea lui Geoana a trecut", ne-a spus un lider social-democrat. Curentul schimbarii in PSD s-a remarcat si in cadrul lucrarilor Consiliului National, unde mai multi delegati ne-au spus ca organizarea unui Congres extraordinar se impune dupa locale. "Multi oameni au vazut in votul pro Nastase si un vot de blam la adresa lui Geoana, care s-a grabit sa anunte ca BPN il sustine pe Dan Mircea Popescu", ne-a declarat un vicepresedinte social-democrat.

Chiar si unii din apropiatii lui Geoana ne-au precizat ca sunt extrem de suparati dupa victoria lui Nastase si ca principalul vinovat este presedintele. "A ridicat mana in semn de victorie la final. Daca cu asa crede el ca va invinge la alegerilor locale sa fie sanatos. Multi presedinti de filiala acum realizeaza ce prostie au facut ca l-au ales pe Nastase. Geoana nu mai poate face nimic", a sustinut un lider PSD. "Ne pregatim pentru alegeri, iar entuziasmul lui Geoana va fi redus. Nu va mai iesi in presa cu declaratii de capul lui", ne-a spus un alt vicepresedinte social-democrat.

Cei din tabara presedintelui PSD sustin ca cei care il contesta pe Geoana nu trebuie sa uite ca acesta este inca seful partidului, iar conform statutului are puterea in mana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.