Premierul Tariceanu le-a spus reprezentantilor institutiilor implicate in reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei, la inceputul discutiei de la Guvern, ca Executivul este responsabil in fata UE pentru modul de indeplinire a obligatiilor, desi atributiile sunt impartite.

"Lucrurile stau foarte simplu: interlocutorul roman pentru CE este Guvernul si noi suntem tinuti responsabili de toate cand, in realitate, stiti foarte bine ca lucrurile nu stau chiar asa, deoarece exista un cadru administrativ", le-a spus Tariceanu participantilor la intalnire.

El a aratat ca o justitie solida, independenta si credibila necesita un proces de reforma. "Suntem o tara membra UE si cred ca ar trebui sa existe capacitatea interna, politica si institutionala ca aceste reforme si modificari sa le putem face singuri, sa nu existe cineva care sa ne arate drumul cel bun", a explicat premierul, informeaza Mediafax. Tariceanu s-a intalnit la Guvern cu reprezentantii institutiilor implicate in reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei.

La Palatul Victoria au fost prezenti presedintele CSM, Lidia Barbulescu, presedintele Instantei Supreme, Nicolae Popa, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, vicepresedintele ANI, Catalin Macovei, reprezentanti ai Consiliului National de Integritate, ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, consilierul premierului pe probleme juridice si fost ministru de Justitie, Tudor Chiuariu.

Discutiile s-au referit in principal la modul de indeplinire de catre autoritatile romane a angajamentelor asumate in negocierile cu UE privind domeniul justitiei. "Romania este tinuta responsabila prin Guvern si este nevoie de o coordonare, deoarece anumite atributii, precum combaterea coruptiei, revin CSM si Parchetului general", a aratat premierul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.