Premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa trimita in zilele urmatoare, la Cotroceni, scrisorile de nominalizare a ministrilor Justitiei si Apararii, dar surse din PNL spun ca premierul ar viza schimbari si la alte ministere.
Una din victimele schimbarilor ar putea fi ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru care exista deja pretextul pentru a fi inlocuit din functie: decizia de a impozita primele si cadourile acordate angajatilor. Exista, de asemenea, si doritori sa-i ceara demisia azi, in sedinta Biroului Politic al PNL, afirma surse liberale. In randul celor schimbati s-ar afla insa cinci ministri cu totul, sustin aceleasi surse. Solicitarea de schimbare a lui Paul Pacuraru de la conducerea Ministerului Muncii ar veni insa in contextul in care premierul trebuie sa ia o decizie privind trimiterea la presedinte a scrisorilor de nominalizare a ministrilor Justitiei si Apararii, Teodor Melescanu si, respectiv, Radu Stroe.

Initial, Tariceanu a promis ca va face gestul formal de a trimite scrisorile la Cotroceni dupa ce va vedea motivarea Curtii Constitutionale referitoare la obligatia de a propune un alt ministru al Justitiei in afara de Norica Nicolai. Motivarea a aparut in urma cu mai mult de doua saptamani, dar premierul a cerut ragaz pana la publicarea ei in Monitorul Oficial. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a reusit sa intarzie publicarea pana vinerea trecuta, dar cand motivatia a devenit in sfarsit oficiala, premierul a cerut timp sa o “studieze”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.