Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat ieri pentru Curierul National ca inca se lucreaza la cererea pentru intentarea unui proces impotriva presedintelui Traian Basescu.

Nicolai a confirmat ca a apelat la doi avocati care sa o reprezinte in eventualul proces. Aceasta declaratie vine in contextul in care vicepresedintele PNL a anuntat la finele saptamanii trecute ca intentioneaza sa-l dea in judecata pe seful statului. Nicolai sustinea ca se va adresa instantei judecatoresti impotriva presedintelui, care prin afirmatiile privind motivarea respingerii numirii sale la MJ i-a incalcat dreptul constitutional fundamental de a accede intr-o functie publica.

"Ma voi adresa instantei judecatoresti impotriva presedintelui Basescu, care mi-a incalcat un drept constitutional fundamental. Nu urmaresc sa acced la o functie publica, ci doar sa creez un precedent in Romania care sa nu dea dreptul nimanui ca, prin incalcarea drepturilor, sa-i fie lezate demnitatea si onestitatea, precum si accesul la o functie publica", explica Nicolai.

In legatura cu afirmatiile vice-presedintelui national-liberal, reprezentantii gruparilor politice au avut reactii diferite, in functie de simpatiile politice. Presedintele PD-L, Emil Boc, ne-a declarat ca, prin ceea ce urmeaza sa faca, "Nicolai demonstreaza inca o data ca nu este potrivita pentru postul de ministru al Justitiei atat timp cat nu are cunostinte minime de Drept". Emil Boc a explicat de asemenea ca oricine este liber sa depuna o cerere de intentare a unui proces, insa nu exista nicio garantie ca aceasta cerere va fi aprobata. "Nu cred ca cererea lui Nicolai va fi aprobata", a conchis Boc. Vice - presedintele PRM, Lucian Bolcas, a comentat pentru Curierul National ca, desi este de acord cu Norica Nicolai, nu are incredere intr-un asemenea proces, din considerente "pur juridice". "Ii urez noroc vice - presedintelui PNL, insa nu cred intr-un asemenea proces din motive pur juridice", a explicat Bolcas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.