Taranii din comuna doljeana Mischii, localitate in care s-au nascut Ion Calin, prefectul de Dolj, Ilie Stefan, secretar de stat, si in care are rude Mircea Geoana, au votat inca de la orele diminetii. Veniti in numar mare sa-si exprime dreptul de a alege, localnicii au fost intimpinati la usa sectiilor de primarul PSD Ion Duta, desi conform legii acesta nu avea ce sa caute acolo. Cu toate ca de fata se aflau si ziaristi, edilul nu s-a sfiit sa le dea un sfat bun cetatenilor: "Vedeti ce votati, pe Nastase!".
Taranii din Mischii, comuna de bastina a greilor social democrati din judetul Dolj, au fost cei mai vrednici dintre olteni. Cel putin asa au aratat procentele date publicitatii ieri in jurul orei 14.00, cind la urne se prezentasera peste 70a din alegatori. In centrul comunei, la Scoala Generala Mischii, satenii erau intimpinati la intrarea in sectia de votare de primarul comunei, pesedistul Ion Duta.

"Eu, maica, votez cum o vrea primarul, pentru ca el stie ce este mai bine. Eu carte nu am prea multa. Daca primarul zice sa-l votez pe Nastase, sau cum l-o chema, eu pe ala il votez", a declarat Mioara Zidaru, o localnica din Mischii. Ca sa fie sigur ca oamenii nu-l vor dezamagi, primarul a pazit cot la cot cu politistii din comuna sectiile de votare si le-a soptit alegatorilor pe cine trebuie sa puna stampila. "Multi dintre ei nu stiu ce trebuie sa faca. Dar sper ca vor alege corect. Eu stau aici linga sectia de votare pentru ca locuiesc in apropiere si m-am oprit sa vorbesc cu un prieten. Nu mai stau mult si ma duc si eu acasa", si-a motivat prezenta la sectia de votare din centrul comunei primarul Ion Duta. Insa, dupa aproximativ o jumatate de ora, edilul era tot in poarta scolii.
Surprins din nou de jurnalisti, acesta a reactionat: "Veniti cu mine in sectie sa va arat cum un membru al Aliantei i-a dat unui cetatean un pliant cu semnul lor electoral. Uitati, i l-am rupt". In acel moment, din cabina de vot tocmai iesea Ion Odeanu. Ajuns la venerabila virsta de 91 de ani, batrinul nici nu mai putea sa citeasca, de semnat cu atit mai putin. "Pune, tataie, degetul in tus si apasa aici", ii spune unul dintre membrii comisiei.
Ion Odeanu dezvaluie numele celui pe care l-a ales: "Nu am televizor si nici radio. Am auzit prin sat ca e mai bine sa-l votez pe bucalatuí de Nastase de ne-a marit pensia de curind". In acelasi timp, pe usa sectiei de votare iese primarul Duta, il trage ca pe un copil de obraz pe batrin - "Du-te mosule acasa" - si se indreapta spre doi cetateni, probabil sot si sotie, ceva mai robusti. "Bine ca venirati! Vedeti ce votati, pe Nastase", le sopteste el acestora.