Alesii se acuza, Curtea de Conturi - sesizata

Institutul pentru Politici Publice (IPP) ii solicita senatorului Radu Berceanu sa confirme sau sa infirme corectitudinea informatiilor aparute in presa, potrivit carora acesta i-ar fi cerut deputatului Horatiu Buzatu sa predea organizatiei PD-L Dolj masina de serviciu si suma forfetara incasata de 7.000 de lei la plecare din partid.

Potrivit unui comunicat remis, ieri, pe adresa redactiei, IPP va sesiza Curtea de Conturi, Divizia pentru controlul finantarii partidelor politice din cadrul Autoritatii Electorale Permanente si Biroul Permanent al Senatului pentru a investiga acest caz si a lua masurile legale ce se impun, in eventualitatea in care se dovedeste veridicitatea acestor declaratii.

IPP sustine ca, in conformitate cu Statutul deputatilor si senatorilor, atat autoturismul pus la dispozitia deputatilor, cat si suma forfetara incasata lunar se atribuie pentru organizarea si desfasurarea de activitati parlamentare in circumscriptie, pe perioada mandatului. “Folosirea banilor publici destinati acoperirii cheltuielilor activitatilor parlamentare in beneficiul organizatiilor de partid constituie deturnare de fonduri si este pedepsita prin lege”, precizeaza IPP.

Organizatia mai mentioneaza, in comunicat, ca a sustinut in mai multe randuri necesitatea introducerii in Regulamentele celor doua Camere a obligativitatii separarii cabinetelor parlamentare din circumscriptie de sediile de partid, “tocmai cu scopul de a elimina posibilitatea utilizarii banilor publici destinati activitatilor parlamentare pentru cheltuieli in folosul organizatiilor teritoriale de partid “. “IPP atrage atentia senatorilor si deputatilor ca trebuie sa arate responsabilitate si transparenta in cheltuirea banilor publici si isi reafirma angajamentul de a continua monitorizarea felului in care alesii isi justifica cheltuielile din sumele alocate de Camera Deputatilor si Senat, cu atat mai mult cu cat se apropie alegerile locale si parlamentare”, se mai spune in comunicat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.