Scandalul iscat intre Corneliu Vadim Tudor si Nati Meir, scandal soldat cu excluderea acestuia din urma din partid, s-ar putea sa aiba la baza datoriile peperemistilor catre firma de consultanta Arad Communication, care s-a ocupat de campania electorala a partidului la alegerile din 2004, sub bagheta lui Eyal Arad. Cu toate ca initial Nati Meir a spus ca neintelegerile cu Vadim Tudor au la baza un articol publicat in ziarul "Tricolorul" - in care erau denigrati evreii -, el a recunoscut ca au mai existat si alte motive de cearta intre el si conducerea PPRM.

"Maine (azi - n.a.) va spun care au fost si celelalte motive", s-a eschivat el. Si toate pistele duc la problema banilor. Meir sustine ca a fost exclus din partid tocmai pentru ca el sa nu fie cel care sa isi dea demisia. "Nu a fost nici un Birou Permanent. Au fost numai Vadim si Bolcas", explica el cum s-a luat decizia demiterii. Intrebat care este suma pe care PPRM si CVT o datoreaza in prezent lui Eyal Arad pentru contractul de consultanta, Meir a amanat raspunsul pentru anuntata conferinta de presa, dar nu a negat ca aceasta datorie exista. Si este destul de mare.

La un moment dat se vorbea in culisele afacerii ca pentru consultanta in campania din 2004 partidul lui Vadim Tudor trebuia sa-i plateasca lui Eyal Arad in jur de 2,5-3 milioane de dolari, suma uriasa pentru un partid care s-a declarat, si inca se declara, sarac. Presa centrala a semnalat faptul ca la scurta vreme dupa semnarea contractului cu Arad Communication PRM intarzia plata transelor de onorariu, plata care se facea prin acelasi Meir. Ceea ce nu exclude ca datoria fata de Eyal Arad sa fi fost principalul motiv al scandalului dintre Vadim si Nati Meir.

Pozitia liderilor PPRM fata de proaspatul exclus este dura. Potrivit declaratiilor lui Meir, pe langa faptul ca este amenintat cu boicotarea conferintei de presa, el este sfatuit fie sa isi tina gura, fie sa faca pace: "Ciontu m-a sunat. Am vorbit o ora si jumatate. M-a sfatuit sa nu fac dezvaluiri, sa tac din gura", "M-a sunat si Bichinet. Mi-au spus ca e bine sa facem pace". Surse peperemiste spun ca de fapt banii care i s-au dat lui Meir pentru onorarea datoriilor cu Arad Communication n-au mai ajuns in conturile lui Eyal Arad.

Deputatul insa este decis sa nu dea inapoi. "Eu nu cred ca e cazul. Eu cred ca o sa-i manance presa", a afirmat el. Iar ca sa demonstreze cat de "sustinut" este de presa, ne-a citat inca de vineri seara dintr-un editorial ce avea sa apara in presa centrala sambata. Fapt ce s-a dovedit real. Cert este ca razboiul se va solda cu aparitia in presa a unor documente, si de o parte, si de alta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.