Liderul PSD, Adrian Nastase, a sustinut ieri ca are informatii, deocamdata neconfirmate, conform carora Traian Basescu le va solicita tuturor ministrilor PD sa demisioneze pe 26 aprilie, pentru a declansa alegeri anticipate. "Nu stiu daca s-ar ajunge la alegeri anticipate. S-ar ajunge fara indoiala la numirea unui nou prim-ministru cu o alta formula guvernamentala", a apreciat Nastase. El a lasat sa se inteleaga ca noua formula guvernamentala ar putea fi bipartida: PD-PSD.

"Stim cu totii ca Traian Basescu doreste sa nu se contamineze cu zona de erodare a unui Guvern care scade tot mai mult in preferinte si este clar tuturor ca el doreste alegeri anticipate cat mai curand. In conditiile in care liberalii nu vor alegeri anticipate, sau mi se pare mie ca nu vor, modalitatea este de a cere demisia ministrilor PD", a spus liderul PSD.

Scenariul lansat de Nastase urmareste tensionarea relatiilor din cadrul Coalitiei si exploatarea unei posibile brese. Demersul sau vine la o zi dupa ce vicepresedintele PSD, Nicolae Vacaroiu, fara precizari concrete, anuntase ca raportul de forte dintre Opozitie si Putere s-a schimbat, intrucat PSD creste in sondaje. Pe de alta parte, Nastase trece in revista efectele negative si chiar criza in care ar fi aruncata Romania, in cazul anticipatelor. In realitate, marele perdant al anticipatelor ar fi insa PSD. Vacaroiu a recunoscut sambata, contrazicand prima sa declaratie, ca partidul s-ar plasa sub 5% daca nu se va face o reforma reala. Cum reforma PSD este doar una de fatada este limpede ca anticipatele ar dinamita partidul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.